ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΤΣΙΩΝ 23 & 24/01/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΤΣΙΩΝ

Ο Δήμος Λατσιών ενημερώνει τους δημότες του ότι το Υπουργείο Υγείας, επαναλαμβάνει τη διενέργεια δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στα Λατσιά.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται αύριο Σάββατο, 23/1/2021 από τις 08:30π.μ. – 4:30μ.μ. και μεθαύριο Κυριακή, 24/1/2021 από τις 09:30π.μ. – 4:30μ.μ., στην περίβολο της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου, όπως και τις προηγούμενες φορές.

Καλούμε όλους τους δημότες που θα προσέλθουν να τηρούν τις αποστάσεις, να φέρουν μάσκες και να ακολουθούν όλες τις οδηγίες των Υπευθύνων.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ COVID-19.

ΧΕΡΙΑ – ΜΑΣΚΑ – ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Εκ του Δήμου Λατσιών
22/1/2021

Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης των δήμων Λατσιών και Γερίου

Λάβε μέρος και εσύ και αποφάσισε για τον τόπο σου. Η συνεισφορά σου για την ανάπτυξη της περιοχής σου είναι καθοριστική!!!  

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΩΝ ΛΑΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΙΟΥ 2021-2027

Ανακοίνωση Κλιμακίου Δημάρχων Μείζονος Λευκωσίας για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid -19.11/01/2021

Συνήλθε σήμερα, 11 Ιανουαρίου 2021, σε έκτακτη συνεδρία με τηλεδιάσκεψη, το Κλιμάκιο των Δήμων Μείζονος Λευκωσίας και υπό το φως των χθεσινών αποφάσεων της Κυβέρνησης αποφασίστηκε ότι μέχρι τις 31/01/2021 θα ισχύουν τα ακόλουθα:

 • Οι δημοτικές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό.

Όσον αφορά επείγοντα περιστατικά στα οποία απαιτείται φυσική παρουσία, οι δημότες εξυπηρετούνται μόνο κατόπιν διευθέτησης ραντεβού, αφότου επικοινωνήσουν με τα τηλεφωνικά κέντρα των Δήμων.

 • Προτρέπεται το κοινό να διευθετεί τυχόν οικονομικές οφειλές διαδικτυακά. Για αντιμετώπιση επείγουσων περιπτώσεων, οι οποίες δεν μπορούν να επιλυθούν διαδικτυακά, το κοινό καλείται να επικοινωνεί προηγουμένως με τα τηλεφωνικά κέντρα των Δήμων.
 • Όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Δήμων αναβάλλονται μέχρι τις 31/01/2021.
 • Δημοτικές Βιβλιοθήκες, Δημοτικά Θέατρα, Αθλητικά Δημοτικά Κέντρα και Κολυμβητήρια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 31/01/2021.
 • Τα Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών παραμένουν ανοικτά λαμβάνοντας υπόψη τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα που βρίσκονται σε ισχύ και τις σχετικές ανακοινώσεις των αρμόδιων Υπουργείων (ώρες λειτουργίας 13.00-18.00).
 • Δεν τελούνται πολιτικοί γάμοι.
 • Επιτρέπεται η χρήση πάρκων, γραμμικών πάρκων, πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων στα πλαίσια των διαταγμάτων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Οι παιδικές χαρές εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές.
 • Δημοτικές λαϊκές αγορές λειτουργούν, σύμφωνα με τα σχετικά διατάγματα και πρωτόκολλα λειτουργίας που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Διευκρινίζεται ότι το προσωπικό του Δήμου που είναι υπεύθυνο για την καθαριότητα της πόλης, τη συντήρηση δημόσιων χώρων, οδών και χώρων πρασίνου εργάζεται κανονικά τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Το Κλιμάκιο Δημάρχων Λευκωσίας καλεί τους δημότες να συνεχίσουν να επιδεικνύουν το ίδιο πνεύμα συνεργασίας και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες και αποφάσεις του Κράτους, ώστε με υπομονή και ψυχραιμία να ξεπεράσουμε όσο το δυνατό πιο σύντομα τη δοκιμασία αυτή.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

11 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λευκωσίας για το 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΕΛΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ
(ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ, ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ, ΕΓΚΩΜΗΣ, ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ, ΛΑΤΣΙΩΝ,ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑΣ, ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ, ΑΓ. ΤΡΙΜΙΘΙΑΣ, ΚΑΤΩ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΥΙΑ)

Το Συμβούλιον Αποχετεύσεων Λευκωσίας πληροφορεί τους ιδιοκτήτες ή κατόχους ακίνητης ιδιοκτησίας στους Δήμους Στροβόλου, Αγλαντζιάς, Έγκωμης, Λακατάμιας, Λατσιών και στις Κοινότητες Κοκκινοτριμιθιάς, Παλιομετόχου, Αγ. Τριμιθιάς, Κάτω Δευτεράς και Ανάγυια ότι ασκώντας τις εξουσίες που του χορηγούνται από τους Κανονισμούς 32, 33, 34 και 35 των περί Αποχετεύσεων Λευκωσίας Κανονισμών του 1973 μέχρι 2017, αποφάσισε και καθόρισε για το έτος 2021 τα ακόλουθα τέλη:

 1. Eξήντα τρία σεντ (€0,63) για κάθε χίλια ευρώ αξίας γενικής εκτίμησης όπως είναι γραμμένη ή καταχωρημένη στα βιβλία του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου Λευκωσίας, μετά από την τελευταία γενική εκτίμηση της ακίνητης ιδιοκτησίας που διενεργήθηκε με βάση τις διατάξεις του άρθρου 69 του περί Ακίνητης Ιδιοκτησίας (Διακατοχή, Εγγραφή και Εκτίμηση) Νόμου, για ιδιοκτήτες ή κάτοχους ακίνητης ιδιοκτησίας που βρίσκεται εντός των ορίων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας στην περιοχή Μείζονος Λευκωσίας και στις περιοχές των Κοινοτήτων Κοκκινοτριμιθιάς, Παλιομετόχου, Αγίων Τριμιθιάς, Κάτω Δευτεράς και Ανάγυιας, η οποία εξυπηρετείται ήδη ή που θα δύναται να εξυπηρετηθεί από το Σύστημα Αποχετεύσεων Λυμάτων του Συμβουλίου, όπως καθορίζεται σε σχέδια που βρίσκονται στα Γραφεία του Συμβουλίου.
 2. Κανένα από τα πιο πάνω τέλη δεν θα καταβάλλεται για ακίνητη ιδιοκτησία που βρίσκεται μέσα στα όρια της περιοχής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας η οποία κηρύχτηκε απροσπέλαστη περιοχή.
 3. Τα ετήσια τέλη που αναφέρονται πιο πάνω, πρέπει να πληρωθούν στα Γραφεία του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας, Μεγάλου Αλεξάνδρου 9, 1010 Λευκωσία, στις Εμπορικές Τράπεζες και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του Συμβουλίου www.sbn.org.cy, μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021.
 4. Αναφορικά με τα τέλη που καθορίζονται στη παράγραφο 1 της παρούσας γνωστοποίησης σύμφωνα με το Άρθρο 32 των Περί Αποχετευτικών Συστημάτων Νόμων 1971 έως 2020, από την 1η Νοεμβρίου 2021 θα επιβάλλεται επιβάρυνση επί του απλήρωτου ποσού ίση με πέντε τοις εκατόν (5%) στην περίπτωση πληρωμής του εν λόγω ποσού εντός τεσσάρων (4) μηνών και επιβάρυνση ίση με 15% στην περίπτωση πληρωμής του μετά την πάροδο τεσσάρων (4) μηνών από τη λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας πληρωμής, δηλαδή μετά την 1η Μαρτίου 2022.
 5. Πενήντα πέντε σεντ (€0,55) για κάθε κυβικό μέτρο νερού που καταναλώνεται από κάθε ένα ιδιοκτήτη ή κάτοχο υποστατικού που εξυπηρετείται από το Σύστημα Αποχετεύσεων Λυμάτων του Συμβουλίου. Το τέλος τούτο θα αναγράφεται πάνω στο λογαριασμό του νερού που καταναλώθηκε για κάθε διμηνία ή τριμηνία, όπως είναι η περίπτωση, και θα καταβάλλεται στον ίδιο τόπο και χρόνο που καταβάλλεται και το αντίστοιχο τέλος κατανάλωσης νερού. Νοείται ότι το Συμβούλιο θα δύναται με δημόσια γνωστοποίηση να αλλάξει τον τόπο και χρόνο καταβολής του τέλους τούτου.

Στην περίπτωση που ιδιοκτήτες ή κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας που εμπίπτουν εντός των ως άνω αναφερόμενων Δήμων ή/και Κοινοτήτων δεν λάβουν ειδοποίηση για πληρωμή τελών, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Συμβούλιον είτε επισκεπτόμενοι τα Γραφεία του είτε στο τηλέφωνο 22398500.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
30 Δεκεμβρίου 2020

Μέτρα κατά της εξάλειψης της διασποράς του COVID-19 από το Δημαρχείο Λατσιών

Ο Δήμαρχος Λατσιών και το Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας της πανδημίας θέλει να τονίσει ότι ο Δήμος Λατσιών λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα εξάλειψης της διασποράς του COVID-19.

Ο Δήμος Λατσιών θα συνεχίσει απρόσκοπτα να εξυπηρετεί τους δημότες, όμως για την προστασία όλων, η εξυπηρέτηση του κοινού (με εξαίρεση το Ταμείο) θα πραγματοποιείται μόνο μετά από διευθέτηση/προγραμματισμό συνάντησης συγκεκριμένης ημέρας/ώρας.

Καλούμε όλους τους δημότες όταν θα προσέρχονται στο Δήμο να τηρούν τις αποστάσεις, να φέρουν μάσκες, να χρησιμοποιούν το αντισηπτικό και να ακολουθούν όλες τις οδηγίες των υπευθύνων. Προτρέπουμε το κοινό όπου και όταν μπορεί να χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά μέσα για την πληρωμή των λογαριασμών του.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ COVID-19.

ΧΕΡΙΑ ΜΑΣΚΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Πρόγραμμα για διατήρηση καθαρών πεζοδρομίων/δημόσιων χώρων από ακαθαρσίες σκύλων και δωρεάν παραχώρηση ρολό από σακουλάκια για τοποθέτηση περιττωμάτων των σκύλων

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Συνδεθείτε με WIFI4EU LATSIA

Ο Δήμος Λατσιών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να εξαγγείλει εκ των πρώτων δήμων της Μείζονος Λευκωσίας, την ολοκλήρωση της υλοποίησης της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας WiFi4EU η οποία εμπίπτει στη Διευκόλυνση «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF) και εντάσσεται στη στρατηγική της Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς.

Ανάμεσα στους επιλεγέντες Φορείς της 1ης Πρόσκλησης και αξιοποιώντας το κουπόνι αξίας €15.000 για ανάπτυξη δικτύου ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο, ο Δήμος ανακοινώνει την λειτουργία των ακόλουθων δέκα Σημείων (hotspots):

 1. Προαύλιος χώρος Δημοτικού Μεγάρου (Λεωφ. Γ. Κρανιδιώτη 57)
 2. Δημοτικό Γήπεδο Λατσιών (Δημοκρατίας 106)
 3. Πάρκο «ΕΠΥ Επικελευστή Μιχάλη Ηρακλέους» (Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου 121)
 4. Παιδότοπος «Νεόφυτου Πούλλου» (Λεωφ. Μακαρίου 70 -έναντι Τρ. Κύπρου)
 5. Περιβάλλοντας χώρος Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου & Σωμ. «Ένωση Νέων Λατσιών»
 6. Προαύλιος χώρος Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου & Σωμ. «Ο Παρθενώνας»
 7. Παιδότοπος Συνοικισμού Αποστ. Λουκά (Μάρκου Δράκου 1-Σωμ. ΑΚΑΝΘΟΥ)
 8. Παιδότοπος Συνοικισμού Απ. Ανδρέα (Αγ. Σπυρίδωνος 2, Κυβ. Εμπ. Υποστατικά)
 9. Πλατεία Ειρήνης 1 (παρά το Σωμ. Εκτοπισμένων Έξω Μετοχίου)
 10. Πλατεία Ειρήνης 2 (παρά το Οικ. Λαϊκών Οργανώσεων (ΠΕΟ)

Οι πολίτες μπορούν να συνδέονται ασύρματα στο Διαδίκτυο, οποτεδήποτε, εντελώς δωρεάν, χωρίς τη χρήση κωδικών πρόσβασης και με την προϋπόθεση ότι αποδέχονται τους Όρους Χρήσης.

Ευχαριστίες εκφράζονται στους Ανάδοχους των σχετικών Συμβάσεων, Logosnet Services LTD και Cablenet Communications Systems LTD, καθώς και στους τοπικούς φορείς για την αγαστή συνεργασία και συνδρομή τους στην υλοποίηση του έργου.

Ευχές για δημιουργικές και προπάντων, ασφαλείς και ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ περιηγήσεις!