ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΤΣΙΩΝ

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων, χωραφιών ή άλλων τεμαχίων γης, που βρίσκονται μέσα στην οικιστική ή βιομηχανική ή βιοτεχνική ζώνη του δήμου, καθώς και οι ιδιοκτήτες τεμαχίων γης που βρίσκονται εκτός των πιο πάνω ζωνών αλλά εφάπτονται οικιών ή άλλων οικοδομών, όπως μέχρι τις 30 Απριλίου 2017, προβούν σε ικανοποιητικό καθαρισμό τους και στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών που θα προκύψουν ή οποιωνδήποτε άλλων αχρήστων υλικών ή αντικείμενων ή πραγμάτων, ανεξάρτητα αν άλλο πρόσωπο απέρριψε ή εγκατέλειψε αυτά στο τεμάχιο τους. Η εγκατάλειψη μικροσωρών αχρήστων ή ο διασκορπισμός των αχρήστων μέσα στα τεμάχια ή η μεταφορά των αχρήστων στα σύνορα των τεμαχίων ή σε γειτονικά τεμάχια, δεν αποτελεί ικανοποιητικό καθαρισμό αυτών.

Μετά τις 30 Απριλίου 2017 συνεργείο του δήμου θα καθαρίσει όλα τα οικόπεδα, χωράφια ή άλλα τεμάχια γης, που δεν θα καθαριστούν ή δεν θα έχουν καθαριστεί ικανοποιητικά και θα χρεώσει τους ιδιοκτήτες τους με τα έξοδα που θα υποστεί ο δήμος. Προσωπικές ειδοποιήσεις αποστέλλονται στη διεύθυνση που είναι καταχωρημένη στο κτηματικό μητρώο. Για τούτο προτρέπονται οι ιδιοκτήτες τεμαχίων γης, να ενημερώνουν έγκαιρα το κτηματολόγιο για να καταχωρείται η νέα τους διεύθυνση στο κτηματικό μητρώο, ώστε να λαμβάνουν τη σχετική αλληλογραφία.

Ο δήμος Λατσιών ζητά τη συνεργασία των πολιτών για τη διατήρηση ενός ικανοποιητικού επιπέδου καθαριότητας και καλής εμφάνισης της δημοτικής περιοχής και γενικότερα του περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Καθαριότητας του δήμου στα τηλέφωνα 22 878675 και 22 878688 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

 

Από το Δήμο Λατσιών
19 Απριλίου 2017

 

Ανακοίνωση- Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων για τη θέση Ομαδάρχισσας στις Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Λατσιών

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Ανακοίνωση- Λειτουργία Παιδικής Κατασκήνωσης Δήμου Λατσιών στα Αγρίδια για το 2017.

Ο Δήμος Λατσιών αναγγέλλει τη φετινή λειτουργία της Παιδικής Κατασκήνωσης στη κοινότητα Αγριδιών της επαρχίας Λεμεσού. Η λειτουργία της Κατασκήνωσης θα διαρκέσει από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 7 Αυγούστου 2017.

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά τα οποία φοιτούν στις Ε’ και Στ’ τάξεις των Δημοτικών Σχολείων Λατσιών, Γερίου, Λυθροδόντα και Αγριδιών, καθώς και παιδιά δημοτών των Λατσιών που φοιτούν εκτός του Δήμου.

2. Προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές και μαθήτριες της Στ’ τάξης και όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την επισυνημμένη Αίτηση Συμμετοχής.

3. Ο κάθε μαθητής ή μαθήτρια που θα συμμετάσχει στην κατασκήνωση θα καταβάλει στο Δήμο το συμβολικό ποσό των €65,00 (εξήντα πέντε ευρώ). Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς από και προς το Δημαρχείο Λατσιών, τα καθημερινά έξοδα διατροφής και διαμονής και μονοήμερη εκδρομή με λεωφορείο.

4. Με σκοπό τον έγκαιρο προγραμματισμό παρακαλώ όπως όλες οι δηλώσεις συμμετοχής παραδοθούν στο Δήμο μέσω των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων μέχρι τις 7 Απριλίου 2017.

5. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία της Κατασκήνωσης παρακαλώ όπως επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου www.latsia.eu ή επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο
22878780.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ERASMUS+, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Οι γνώσεις και δεξιότητες στη νέα τεχνολογία είναι σήμερα απαραίτητες στην κοινωνία του ανταγωνισμού. Απόκτηση δεξιοτήτων σημαίνει πιο εύκολη εργοδότηση, αφού σήμερα σχεδόν όλα τα επαγγέλματα απαιτούν γνώσεις Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Μιλούμε σήμερα για την εποχή της πληροφορικής και πως η πληροφορική θα συμβάλει από την μια στην ευκολότερη εργοδότηση και από την άλλη να κάμει  πιο ευχάριστη τη μάθηση.

Οι νέοι της Κύπρου συμμετέχουν στην πιο πάνω διαδικασία, με τη συμμετοχή τους σε ένα  πρωτοποριακό πρόγραμμα Erasmus “ Οι νέοι δημιουργούν πρόγραμμα νέας τεχνολογίας“.

Αν θέλουμε οι νέοι μας να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας πρέπει να αποκτούμε δεξιότητες που να μπορούν να εφαρμοστούν και σε πολλές άλλες χώρες. Δεν είναι αρκετό σήμερα να μπορούμε να ειδικευόμαστε μόνο σε μια περιοχή γνώσεων. Σήμερα πολλά νέα στοιχεία που συνθέτουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα,είναι απαραίτητο να περιλαμβάνονται για απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων όπως είναι : Κριτική σκέψη, λύση προβλημάτων , δεξιότητες επικοινωνίας, χειρισμός ομάδων , δεξιότητες επιρροής, δεξιότητες συνεργασίας με άλλους, δημιουργικότητα, δεξιότητες προσαρμογής, διαχείριση κινδύνων.

Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι η οποιαδήποτε οργάνωση μιας εργασίας , πρέπει να στηριχθεί στις προδιαγραφές της Διεύθυνσης Προγράμματος- project management and implementation.

Το Πρόγραμμα “Οι νέοι δημιουργούν πρόγραμμα νέας τεχνολογίας“ συνδυάζει τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι νέοι δεν δοκίμασαν τον μεικτό τρόπο μάθησης. Με την βοήθεια του διαδικτύου η μάθηση μπορεί να προσφερθεί με διάφορους τρόπους και σε οποιοδήποτε χώρο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει 3 πυλώνες που αλληλεπιδρούν. Νέα τεχνολογία, Διεύθυνση Προγράμματος, ομαδική Εργασία.

Η χρησιμοποίηση και των τριών πιο πάνω συντελεστών, θα βοηθήσει τους νέους να δημιουργήσουν την δική τους ιστοσελίδα που θα επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά παγκόσμιου ενδιαφέροντος θέματα Με αυτό τον τρόπο οι νέοι μανθάνουν να υποβάλλον νέες ιδέες και το σπουδαιότερο πως να προχωρούν στην εφαρμογή και εκτέλεση των ιδεών.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ευκαιριών σε νέους 14-18 ετών ώστε μέσα από δημιουργικό πνεύμα να ανακαλύψουν και ολοκληρώσουν την προσωπικότητα τους, να μάθουν να αναλαμβάνουν ευθύνες , να εργάζονται συνεργαζόμενοι με άλλους, να αναπτύσσουν ηγετικές δεξιότητες, να προωθούν πρωτοβουλίες και να είναι ανοικτοί σε ιδέες, συνεργασίες. Αυτά θα επιτευχθούν με την εφαρμογή νέας τεχνολογίας με τη χρησιμοποίηση και εφαρμογή αρχών της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

 

Δραστηριότητες του προγράμματος

Τον Ιούνιο 2016,   20 νέοι, 20-26 ετών από τη Λιθουανία, Κύπρο, Ουγγαρία, Ισπανία,  πήραν μέρος σε εκπαιδευτική δραστηριότητα στη Βαρκελώνη μέσα στα πλαίσια  του προγράμματος. Στόχος της συνάντησης ήταν οι νέοι να εκπαιδευτούν στις διάφορες πτυχές της διδασκαλίας νεαρών ατόμων και να γίνουν γνώστες της μεθοδολογίας με πρακτικούς τρόπους. Η διδασκαλία διάρκειας 30 ωρών (17 στην τάξη και οι υπόλοιπες μέσω διαδικτύου), απαιτεί την απόκτηση πολλών εμπειριών. Στην κάθε χώρα δημιουργούνται 4 ομάδες  με συνολικά 50 παιδιά 14-18 ετών. Οι νέοι αντάλλαξαν απόψεις,  και χρησιμοποίησαν νέες πρωτοποριακές μεθόδους  διδασκαλίας.

Τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2016 άρχισε η διδασκαλία των 50 νέων σε κάθε χώρα. Στην Κύπρο σε συνεργασία με το Δήμο Λατσιών και την Κοινότητα Γουρίου οργανώθηκαν οι ομάδες με 50 περίπου παιδιά και με εκπαιδευτές νεαρά άτομα που πήραν μέρος στη συνάντηση στη Βαρκελώνη και άλλοι ειδικοί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Συνολικά 200 νέοι και από τις 4 χώρες εκπαιδεύονατι.

Το πρόγραμμα λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του Erasmus+ και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Ένωση.  Στοχεύει στην ενδυνάμωση της στρατηγικές συνεργασίας στην εκπαίδευση.

Η πλατφόρμα περιέχει σημαντικές πληροφορίες.

http://competitiveyouth.eu/elearning

 

Τις πιο κάτω ιστοσελίδες δημιούργησαν οι μαθητές των Λατσιών και Γουρρίου. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

  1. A Guide on Cyprus for Erasmus students (Latsia Team, 17 students)
    http://Kyriacosconstantin.wixsite.com/Erasmus
  2. Athletics and Health – Sports and Healthy Food (Gourri Team, 15 students)
    http://athletismhealth.wixsite.com/athlitismoskaiygeia
  3. Positive Impact of Athletics – The health, personal, social and economic benefits (Latsia Team, 17 students)
    http://athleticspositive.wixsite.com/proterimata

 

ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΛΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2017