Η Δημοτική Χορωδία Λατσιών ιδρύθηκε το 2002 και συμπληρώνει φέτος 11 χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Λατσιών.  Είναι τετράφωνη μικτή χορωδία που αριθμεί 35 μέλη. Το ρεπερτόριο της είναι ποικίλο, εστιάζεται δε στο ελληνικό και κυπριακό παραδοσιακό αλλά και στο έντεχνο τραγούδι. Με τη συμμετοχή της η χορωδία αναβάθμισε της διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αγαπήθηκε από το κοινό και καθιερώθηκε πολύ σύντομα.  Η χορωδία έχει στο ενεργητικό της πολλές συμμετοχές σε εκδηλώσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, όπως το 13ο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Άργους Ορεστικού το 2004, τη χορωδιακή συνάντηση στο Κιλκίς το 2004, το χορωδιακό φεστιβάλ στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας το 2009 και το διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ MRF στη Ρώμη το 2012. Το 2012 συμμετείχε επίσης στην παράσταση της Ορέστειας του Ιωάννη Ξενάκη, σε συνεργασία με άλλες χορωδίες της Κύπρου και τον παγκοσμίου φήμης βαρύτονο Σπύρο Σακκά. Η Δημοτική χορωδία Λατσιών συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Λατσιών.

Μαέστρος  είναι ο κ. Φώτης Μουσουλίδης.

Η μπάντα του Δήμου Λατσιών αποτελείται από 20 περίπου μέλη. Τα μέλη της μπάντας είναι μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Η μπάντα συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου Λατσιών όπως παρελάσεις, λιτανείες, συναυλίες κ.α., ενώ το καλοκαίρι του 2013 συμμετείχε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Δήμο Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

Μαέστρος είναι ο κ. Γιάννης Μυράλης.

Η παιδική χορωδία του Δήμου Λατσιών ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 1992. Η χορωδία είναι τρίφωνη και αποτελείτε σήμερα από 30 παιδιά ηλικίας 8-17 ετών. Στόχος της είναι η καλλιέργεια της αισθητικής αγωγής των παιδιών, αναπτύσσοντας τους ταυτόχρονα την ικανότητα να λειτουργούν ομαδικά, να μαθαίνουν και να δημιουργούν μέσα από τη χορωδιακή τέχνη.

Η χορωδία συμμετέχει σε αρκετές εκδηλώσεις τόσο στο Δήμο Λατσιών αλλά και σε άλλα μέρη της Κύπρου. Η χορωδία έχει παρουσιαστεί το 2010 στο Σπίτι τη Κύπρου στην Αθήνα ενώ αργότερα το 2012 σε χορωδιακό φεστιβάλ στη Τοσκάνυ της Ιταλίας αφήνοντας πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις. Το ρεπερτόριο της είναι πλούσιο αφού περιλαμβάνει ελληνικά, κυπριακά αλλά και κομμάτια του ξένου και κλασσικού ρεπερτορίου. Το 2012 η χορωδία έχει λάβει μέρος στο έργο «Ορέστεια» του Ι.Ξενάκη σε συνεργασία με άλλες χορωδίες.

Τη χορωδία διεύθυνε από το 1993-2003 ο μαέστρος Δημήτρης Κωνσταντίνου και από το 2003- 2008 η μαέστρος Ελεωνόρα Ρούσου. Από το 2008 τη χορωδία διευθύνει η μαέστρος Μαίρη Στυλιανού Ρούσου.