Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού των Λατσιών, καθώς και της υπόλοιπης Κύπρου, είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Υπάρχει επίσης μικρός αριθμός Ρωμαιοκαθολικών και Μαρωνιτών, καθώς και οπαδών άλλων Χριστιανικών δογμάτων και άλλων θρησκειών. Στα Λατσιά υπάρχουν τέσσερις μεγάλες εκκλησίες, του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Ελευθερίου, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (μια νέα εκκλησία χτίζεται στην παρούσα φάση), και του Αγίου Φιλίππου, και δύο παρεκκλήσια, της Αγίας Φωτεινής και της Αγίας Μαρίνας. Δίπλα από τα Λατσιά, αλλά εντός της διοικητικής περιοχής του Συμβουλίου Βελτιώσεως Γερίου, βρίσκεται το παρεκκλήσι του Αγίου Νικήτα.

Η νέα εκκλησία του Αγίου Γεωργίου κτίστηκε μεταξύ 1959-1962, κοντά στα ερείπια δύο προηγούμενων εκκλησιών αφιερωμένων στον Άγιο (κτισμένες η πρώτη κατά την Τουρκοκρατία και η δεύτερη το 1895). Οι εσωτερικές της διαστάσεις είναι 31,5 μ. μήκος, 13,8 μ. πλάτος και 14 μ. ύψος. Το ύψος του καμπαναριού είναι 22,5 μέτρα Η εκκλησία εορτάζει στις 3 Νοεμβρίου.

http://www.agiosgeorgioslatsia.com/

Η νέα εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου κτίστηκε μεταξύ 1990-1993, για να αντικαταστήσει τη λυόμενη εκκλησία που λειτουργούσε μεταξύ 1978-1993 (η εκκλησία αυτή βρίσκεται στο προσφυγικό νεκροταφείο, γύρω στα 150 μέτρα νοτιοανατολικά της νέας).

Οι εσωτερικές της διαστάσεις είναι 32 μ. μήκος, 17,2 μ. πλάτος και 19 μ. ύψος. Το ύψος του καμπαναριού είναι 21,5 μέτρα. Η εκκλησία εορτάζει στις 15 Δεκεμβρίου και είναι μία από τις έξι (μοναδική στη Λευκωσία) εκκλησίες αφιερωμένες στον Άγιο παγκύπρια.

Η πρώτη εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ ήταν λυόμενη και λειτουργούσε από το 1984. Από το 1999 άρχισε να κτίζεται νέα εκκλησία, η οποία ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2004. Οι εσωτερικές της διαστάσεις είναι 26,25 μ. μήκος, 18,1 μ. πλάτος και 19 μ. ύψος. Το καμπαναριό έχει ύψος 25 μέτρα. (έχει ολοκληρωθεί εδώ και κάποιο καιρό).

Η εκκλησία εορτάζει στις 6 Σεπτεμβρίου (ημέρα εορτής του θαύματος του Αρχαγγέλου) και είναι μία από τις τέσσερις εκκλησίες στη Λευκωσία αφιερωμένες στον Αρχάγγελο.

Η εκκλησία του Αγίου Φιλίππου κτίστηκε μεταξύ 1988-1993. Η εκκλησία είναι χωρίς γυναικωνίτη και οι εσωτερικές της διαστάσεις είναι 23 μ. μήκος, 14 μ. πλάτος και 13,5 μ. ύψος. Το καμπαναριό έχει ύψος 18,5 μέτρα. Η εκκλησία εορτάζει στις 14 Νοεμβρίου και είναι μία από τις τρεις (μοναδική στη Λευκωσία) εκκλησίες αφιερωμένες στον Άγιο παγκύπρια.

Το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής κτίστηκε μεταξύ 1990-1991, πάνω στα ερείπια παλαιότερου ναού. Το εκκλησάκι είναι χωρίς γυναικωνίτη και χωρίς καμπαναριό (η καμπάνα βρίσκεται μισό μέτρο πάνω από τη στέγη) και οι εσωτερικές του διαστάσεις είναι 9,7 μ. μήκος, 4,7 μ. πλάτος και 5,7 μ. ύψος. Το εκκλησάκι λειτουργεί μόνο μία φορά το χρόνο, στις 2 Αυγούστου, εορτή της Αγίας Φωτεινής και είναι η μοναδική εκκλησία στη Λευκωσία που είναι αφιερωμένη στην Αγία.

Το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας κτίστηκε μεταξύ 1985-1986, πάνω στα ερείπια παλαιότερου ναού. Το εκκλησάκι είναι χωρίς γυναικωνίτη και οι εσωτερικές του διαστάσεις είναι 14 μ. μήκος, 10 μ. πλάτος και 9 μ. ύψος. Το καμπαναριό έχει ύψος 8 μέτρα. Το εκκλησάκι λειτουργεί μία φορά το χρόνο, στις 17 Ιουλίου, ημέρα γιορτής της Αγίας Μαρίνας και, μαζί με την εκκλησία στο Στρόβολο, είναι οι μοναδικές αφιερωμένες στην Αγία στην περιοχή της Λευκωσίας.

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το βιβλίο « Κοντά στις εκκλησίες μας », που γράφτηκε από τα παιδιά του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Λατσιών και εκδόθηκε με την οικονομική βοήθεια του Δήμου Λατσιών τον Ιούνιο του 2001.