Ανακοίνωση Δήμου Λατσιών αναφορικά με δημοσιεύματα – ASTRASOL

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που είδαν χθες, 14/04/2021 το φως του έντυπου και ηλεκτρονικού εγχώριου Τύπου, ο Δήμος Λατσιών επιθυμεί να αποκαταστήσει τη τρωθείσα πραγματικότητα και να υπομνήσει τα ακόλουθα:

  1. Τα δικηγορικά έξοδα τα οποία καλούνται οι ενάγοντες να καταβάλουν, επιδικάστηκαν και υπολογίστηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.
  2. Η αγωγή εναντίον του ΔΗΜΟΥ που καταχώρησαν οι επηρεαζόμενοι και συγγενείς αυτών έχει απορριφθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.
  3. Τα δικηγορικά έξοδα που καλούνται οι Ενάγοντες να καταβάλουν είναι πληρωτέα προς τους δικηγόρους του ΔΗΜΟΥ αφού η αγωγή απορρίφθηκε εναντίον τους και το Δικαστήριο διέταξε όπως οι Ενάγοντες καταβάλουν τα δικηγορικά έξοδα.
  4. Τουλάχιστον από το 2009, ο Δήμος έχει πρωτοστατήσει μαζί με τους κατοίκους της γειτνιάζουσας περιοχής και χάριν και στις δικές του ενέργειες, επιτεύχθηκε η διακοπή της λειτουργίας του πρώην εργοστασίου «ASTRASOL».
  5. Η συμπάθεια και η αλληλεγγύη προς τους παθόντες και τις οικογένειες τους, ούτε μεταβάλλονται, ούτε απομειώνονται, πάρα τις κατηγορίες που κατά καιρούς αντιμετωπίσαμε, εντός και εκτός Δικαιοσύνης.
  6. Απευθύνουμε εκ νέου έκκληση στο Ανώτατο Δικαστήριο όπως, εκδικαστεί το συντομότερο δυνατό η έφεση που καταχωρήθηκε εναντίον της πρωτοδίκης απόφασης από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.
  7. Η συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των οικογενειών συνδημοτών μας οι οποίες, ήδη κατέβαλαν υψηλότατο φόρο πόνου από τις συνέπειες της οχληράς λειτουργίας του Εργοστασίου, πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό.