Η Δημοτική Χορωδία Λατσιών ιδρύθηκε το 2002 με χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Λατσιών.  Είναι τετράφωνη μικτή χορωδία που αριθμεί 38 μέλη. Το ρεπερτόριο της είναι ποικίλο, εστιάζεται δε στο ελληνικό και κυπριακό παραδοσιακό αλλά και στο έντεχνο τραγούδι. Με τη συμμετοχή της η χορωδία αναβάθμισε της διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αγαπήθηκε από το κοινό και καθιερώθηκε πολύ σύντομα.  Η χορωδία έχει στο ενεργητικό της πολλές συμμετοχές σε εκδηλώσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, όπως το 13ο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Άργους Ορεστικού το 2004, τη χορωδιακή συνάντηση στο Κιλκίς το 2004, το χορωδιακό φεστιβάλ στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας το 2009 και το διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ MRF στη Ρώμη το 2012. Το 2012 συμμετείχε επίσης στην παράσταση της Ορέστειας του Ιωάννη Ξενάκη, σε συνεργασία με άλλες χορωδίες της Κύπρου και τον παγκοσμίου φήμης βαρύτονο Σπύρο Σακκά. Το Μάιο του 2015 η Δημοτική χορωδία Λατσιών παρουσίασε μεγάλο αφιέρωμα στον συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή με τη συμμετοχή γνωστών Κύπριων τραγουδιστών και το Σεπτέμβρη του 2015 φιλοξένησε τον τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση στην εκδήλωση του δήμου Λατσιών ‘Φεγγάρι στο Κογχύλι’. Τον Ιούνιο 2016 συμμετείχε στο φεστιβάλ χορωδιών Χαλκιδικής, στο οποίο έλαβαν μέρος Χορωδίες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το Σεπτέμβρη του 2018 στην  εκδήλωση στο Φαράγγι της Κακκαρίστρας η χορωδία μας συνόδευσε τον Έλληνα τραγουδιστή Παντελή Θαλασσινό πλαισιωμένος με τους Κυπρίους τραγουδιστές Δημήτρη Φανή και την Χριστιάνα Παύλου σε μια συναυλία κάτω από το φως του φεγγαριού. Τον Σεπτέμβρη του 2019 συνόδευσε το Έλληνα τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα στην εκδήλωση συναυλία στο φαράγγι της Κακκαρίστρας «Φεγγάρι στο κογχύλι». Τον Οκτώβρη του 2019 συμμετείχε σε φεστιβάλ στην Κρακοβία της Πολωνίας.

Μαέστρος της Δημοτικής χορωδίας Λατσιών είναι ο Φώτης Μουσουλίδης.

Οι πρόβες πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Κωνσταντίνος Καποδίστριας στα Λατσιά κάθε Δευτέρα από τις 7:00μμ μέχρι τις 9:00μμ.

Η Φιλαρμονική Ανοιχτού Σχολείου του Δήμου Λατσιών ιδρύθηκε το 1993 μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η μπάντα συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου Λατσιών όπως παρελάσεις, λιτανείες, συναυλίες κ.α. ενώ το καλοκαίρι του 2013 συμμετείχε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Δήμο Πανοράματος Θεσσαλονίκης. Αποτελείται από  μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, φοιτητές  αλλά  και  από άτομα  πιο μεγάλης ηλικίας.

Από  το  2014  η  διδασκαλία  των  πνευστών οργάνων καθώς και η προετοιμασία των μελών της Φιλαρμονικής  στα  μουσικά  προγράμματα  που λαμβάνει μέρος, γίνεται  υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Ευθύμιου Παπαδόπουλου και της κ. Νάσιας Τραχωνίτου.

Η φιλαρμονική του Δήμου Λατσιών λαμβάνει μέρος σε πάρα πολλές εκδηλώσεις αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις . Τονίζεται  ότι  χωρίς την βοήθεια όλων των μουσικών  που  εργάζονται  φιλότιμα  και ευσυνείδητα η Φιλαρμονική δεν θα μπορούσε  να  λειτουργήσει.

Οι  πρόβες  και οι ακροάσεις για νέα μέλη γίνονται  στο Πολιτιστικό Κέντρο Κωνσταντίνος Χρ. Καποδίστριας. Η έναρξη των προβών (μαθημάτων) γίνονται κάθε Σάββατο μεταξύ των ωρών 09:00πμ-11:00πμ.

Στόχος μας είναι η συνεχής αναβάθμιση της Φιλαρμονικής και της ενσωμάτωσης νέων μελών σχολικής αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας.

Για  περισσότερες  πληροφορίες  παρακαλώ αποταθείτε:

Ευθύμιος Παπαδόπουλος τηλ.99694731

Αξιοποιήστε το ταλέντο έτσι ώστε η μουσική να γίνει τρόπος ζωής!

Η Παιδική χορωδία του Δήμου Λατσιών ιδρύθηκε το 1992.  Η χορωδία είναι μικτή τρίφωνη και αποτελείται σήμερα από 25 παιδιά ηλικίας 8-16 ετών.  Τι μας ενώνει? Το πάθος μας για το τραγούδι! Στόχος της χορωδίας μας  είναι  προώθηση της χορωδιακής μουσικής και όχι μόνο. Τα παιδιά φτάνουν σε ένα υψηλό επίπεδο μουσικής δημιουργίας μέσα από τη συνεργασία και το σεβασμό, όπως άλλωστε απαιτεί η τέχνη αυτή. Το αποτέλεσμα είναι μαγικό!

Το ρεπερτόριο της είναι πλούσιο αφού περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα  από κλασσικά έργα μέχρι σύγχρονα κομμάτια της ποπ και τζαζ μουσικής. Ξεχωριστή θέση όμως έχουν  και τα ελληνικά και κυπριακά μας  τραγούδια  καθώς επίσης και χορωδιακά κομμάτια ξένων συνθετών.

Η χορωδία έχει εμφανιστεί σε ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Έχει τραγουδήσει στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, έχει λάβει μέρος σε διεθνή  χορωδιακά φεστιβάλ  της Τοσκάνης στην Ιταλία, της  Αιδηψού  στην Ελλάδα και πρόσφατα της Βερόνας στην Ιταλία.  Έχει επίσης εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και  είναι στενός συνεργάτης της εκπομπής  Ποπ Κορν της  κρατικής τηλεόρασης.  Η χορωδία έχει συνεργαστεί  με διάσημους καλλιτέχνες   όπως το Γ.Θεοφάνους, τη Ν. Θεοδωρίδου, την  Ε. Καπάνταη και  το Ν.Πορτοκάλογλου.   Το 2012 η χορωδία έχει λάβει μέρος στο έργο «Ορέστεια» του Ι.Ξενάκη.

Τη χορωδία διεύθυνε από το 1993-2003 ο μαέστρος Δημήτρης Κωνσταντίνου και από το 2003-2007 η μαέστρος Ελεωνόρα Ρούσου. Από το 2008 τη χορωδία διευθύνει  η μαέστρος Μαίρη  Στυλιανού Ρούσου ενώ πιανίστας είναι η Έλενα Στυλιανού Μούντουκου .

Στόχος μας πάντα είναι  η συνεχής ανάπτυξη του καλλιτεχνικού επιπέδου της χορωδίας. Οι  πρόβες  και οι ακροάσεις για νέα μέλη γίνονται  στο Πολιτιστικό Κέντρο Κωνσταντίνος Χρ. Καποδίστριας κάθε Σάββατο μεταξύ των ωρών 11:00πμ-1:00μμ.