Δελτίο Τύπου: Δηλώσεις αναφορικά με τα του εργοστασίου “ASTRASOL”.

Ο προσήκοντας σεβασμός προς την πραγματικότητα, μας υποχρεώνει εκ νέου, να αντικρούσουμε τη σπίλωση την οποία υφίσταται ο Δήμος, αυτή τη φορά εξ αφορμής της Συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών την 31η/01/2022. Υπενθυμίζουμε, συνεπώς, τα ακόλουθα:

  1. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε ότι δεν έχει αποδειχθεί οιαδήποτε ευθύνη του Δήμου Λατσιών ως προς τη λειτουργία του εργοστασίου “Astrasol”.
  2. Οι ποικιλότροπες και πολυεπίπεδες ενέργειες του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, όπως καταγράφονται και στη δικογραφία, πλαισίωσαν τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής και συνέδραμαν καθοριστικά στη διακοπή της λειτουργίας του υπό αναφορά εργοστασίου.
  3. Τα επίμαχα δικηγορικά έξοδα, έχουν επιδικαστεί εναντίον των εναγομένων από το αρμόδιο Δικαστήριο και είναι πληρωτέα προς το δικηγορικό γραφείο το οποίο ανέλαβε την υπεράσπιση του Δήμου.
  4. Οι συνεργάτες δικηγόροι του Δήμου, έχουν εις πίστη τους υιοθετήσει τις παραινέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση κάθε δυνατής διευκόλυνσης και ήδη αριθμός οφειλετών, έχει ανταποκριθεί θετικά.
  5. Είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε την πικρία την οποία αισθάνεται μερίδα των επηρεαζόμενων συνδημοτών μας. Αυτό που δεν αναμένουμε, είναι ατυχείς τοποθετήσεις οι οποίες, κατά το μάλλον ή ήττον, απαιτούν από τον Δήμο να καταβάλει με δημόσιο χρήμα, επιδικασμένα δικηγορικά έξοδα σε ιδιώτες, για αγωγές τρίτων προσώπων.
  6. Δεν θα κουραστούμε ποτέ να επαναλαμβάνουμε τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη μας προς τις οικογένειες των συνδημότων μας. Βίωσαν και εξακολουθούν να βιώνουν, τις οδυνηρές συνέπειες της τότε, λειτουργίας του εργοστασίου. Ευελπιστούμε ότι μέρος των δοκιμασιών τους, θα τερματιστούν το συντομότερο δυνατόν με την εκδίκαση της Έφεσης από το Ανώτατο Δικαστήριο.