Δελτίο Τύπου Δήμου Λατσιών- Μεταρρύθμιση Τ.Α

  1. Ο Δήμος Λατσιών έχει συνειδητά επιλέξει να απέχει των δημόσιων συζητήσεων αναφορικά με τις διεργασίες της εξαγγελθείσας (από το 2014) Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  2. Έχει, εκούσια επιλέξει την οδό της υπευθυνότητας: γενικά προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων, ειδικά προς τους Νομοθέτες και κατ’επέκταση, προς τους πολίτες.
  3. Επί σειρά (πολλών) ετών, είχαμε θεσμικά καταθέσει τις απόψεις μας κατά τη διαμόρφωση των προτεινόμενων νομοσχεδίων. Είχαμε, τα προηγούμενα (πολλά) έτη, παρέχει με πλήρη διαφάνεια, όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στους εκάστοτε (πολλούς) Εμπειρογνώμονες. Δεν είχαμε τίποτα να κρύψουμε, δεν έχουμε τίποτα για το οποίο οφείλουμε να ντρεπόμαστε. Οι δημότες μας, το ξέρουν καλά. Οι δημότες παρακείμενων δήμων με τους οποίους, πρώτοι, προχωρήσαμε σε συνέργειες υπηρεσιών, επίσης.
  4. Προ του φάσματος η Μεταρρύθμιση να καταστεί Απορρύθμιση, υποχρεωνόμαστε να παραβιάσουμε την αυτοδέσμευση της σιωπής. Και αυτό γιατί, παραμονές της πολυπόθητης ψήφισης, αντί για αποσαφηνίσεις και κωδικοποίηση, τίθενται εν αμφιβόλω, μείζονες πτυχές οι οποίες αναπόδραστα θα καθορίσουν και την έκβαση του Εγχειρήματος.
  5. Η συντήρηση σεναρίων αναφορικά με τις συνενώσεις και τον αριθμό των κυοφορούμενων δήμων μέχρι την υστάτη, δεν εκπέμπει ποσώς τα αναμενόμενα μηνύματά προς τους πολίτες. Τους πολίτες, οι οποίοι ενεώς παρακολουθούν την προσπάθεια επιβολής του παραγοντισμού στις τρέχουσες διεργασίες και την εμφιλοχώρηση, στενά κομματικών ή τοπικών συμφερόντων και ιδιοτελειών.
  6. Οι δημότες αναμένουν περισσότερες, καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες. Οι Τοπικές Αρχές, εκσυγχρονιστικό πλαίσιο το οποίο θα εγγυάται την οικονομική και διοικητική τους αυτοτέλεια. Αυτοί υπήρξαν οι στόχοι της Μεταρρύθμισης, βάσει όλων των τεχνοκρατικών μελετών οι οποίες έχουν εκπονηθεί μέχρι σήμερα. Αυτή, στα Λατσιά, παραμένει η επιδίωξη και προσδοκία μας.

    Πολιτειακά τερατουργήματα, τα οποία θα εγκλωβίσουν επί σειρά ετών τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα απ’ όσα φιλοδοξούν να επιλύσουν, ας παραμείνουν μακριά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.