Συμμετοχή του δήμου Λατσιών στην Παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού «Let’s do it Cyprus» 2-7/4/2019.

Ο δήμος Λατσιών λαμβάνει και φέτος μέρος στην ετήσια Παγκύπρια εκστρατεία καθαριότητας «Let’s do it Cyprus!», «Καθαρίζω την Κύπρο » που θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη από τις 2 μέχρι 7 Απρίλιου 2019.

Το Let’s do it Cyprus αποτελεί μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας Let’s do it World. που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από τα σκουπίδια και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα αποτελεί το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα που έχει οργανωθεί ανά το παγκόσμιο.

H εκστρατεία αυτή πραγματοποιείται και στην Κύπρο από το 2012, μετρώντας συνολικά 75 χιλιάδες εθελοντές και απαλλάσσοντας την Κύπρο από 200 τόνους σκουπιδιών που βρίσκονταν σε ερείσματα δρόμων στις πόλεις και στα χωριά, στις παραλίες και γενικά στο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας. Η εκστρατεία Let’s Do it Cyprus αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση που πραγματοποιείται στον τόπο μας.

Στα πλαίσια της εθελοντικής αυτής δράσης, σας πληροφορούμε ότι έχουμε δηλώσει συμμετοχή σε συνεργασία με τα σχολεία του δήμου μας και τους συνδέσμους γονέων αυτών, για καθαρισμό πάρκων και χώρων πρασίνου που βρίσκονται κοντά σε κάθε σχολείο.

Επιπρόσθετα, μέσα στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής και για σκοπούς προώθησης της ανακύκλωσης αποβλήτων ο δήμος έχει συνεργαστεί με τους αδειοδοτημένους φορείς διαχείρισης αποβλήτων Weee Electrocyclosis Cyprus Ltd, την ΑΦΗΣ Κύπρος Λτδ. και την μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΑΚΤΗ», οι οποίες θα μας προμηθεύσουν με κατάλληλους κάδους/δοχεία απόρριψης και συλλογής αποβλήτων, τα οποία θα μεταφέρουν στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις τους για διαχείριση. Τα απόβλητα που θα συλλέγονται είναι μικρές μπαταρίες, τηγανέλαια, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, (όπως ψυγεία, πλυντήρια ρούχων/πιάτων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτές, εστίες ψησίματος τροφίμων, τηλεοράσεις, θερμάστρες, ανεμιστήρες, κλιματιστικές συσκευές, σταθερά και κινητά τηλέφωνα, φρυγανιέρες, σίδερα/σιδερώστρες και άλλες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές).

Οι κάδοι/δοχεία συλλογής των αποβλήτων θα βρίσκονται στον χώρο στάθμευσης απέναντι από το δημοτικό μέγαρο από τις 2 μέχρι τις 7 Απριλίου 2019, στους οποίους θα μπορούν οι δημότες να μεταφέρουν και να τοποθετούν χωριστά τα απόβλητα τους ανάλογα με το είδος στον κατάλληλο κάδο/δοχείο. Η μεταφορά και απόρριψη αποβλήτων στους κάδους/δοχεία θα γίνεται από τις 8.00πμ μέχρι η ώρα 6.00μμ τις πιο πάνω ημερομηνίες.

Καλούνται οι δημότες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή και να μεταφέρουν απόβλητα από τα πιο πάνω είδη τις πιο πάνω μέρες και ώρες.