«Τρόοδος, είναι στη φύση μας»

Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Τρόοδος, είναι στη φύση μας», Χώρος Έκθεσης: Αυλή του Δημοτικού Μεγάρου Λατσιών.  (Εξωτερικός χώρος).
Από 15 Ιουνίου μέχρι 15 Ιουλίου 2020.

Ο Δήμος Λατσιών επιθυμεί να σας πληροφορήσει ότι επιλεγμένα έργα των φωτογράφων που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Τρόοδος, είναι στη φύση μας», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου iLIFE-TROODOS, εκτίθενται από τις 15 Ιουνίου 2020 μέχρι 15 Ιουλίου 2020 στην αυλή του Δημαρχείου Λατσιών. Η έκθεση περιλαμβάνει 19 φωτογραφίες και η επιλογή τους έγινε με γνώμονα την ανάδειξη όσο το δυνατό περισσότερων στοιχείων της βιοποικιλότητας του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους και των οικοσυστημικών υπηρεσιών που παρέχει.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Λευκωσίας και σκοπός του ήταν η ανάδειξη της φυσικής – εγγενούς αξίας του δασικού οικοσυστήματος του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους ως προς τη βιοποικιλότητα που το χαρακτηρίζει. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαθανατίσουν με τον φακό τους τη φυσική ομορφιά του Πάρκου και να αναδείξουν την ποικιλία του σε οικοτόπους, είδη χλωρίδας και πανίδας, γεωλογία και φυσικά τοπία μέσα από τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Η αξιολόγηση των φωτογραφιών έγινε από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή που απαρτιζόταν από εκπροσώπους των εταίρων του έργου και της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου.